جمعه، ۹ آذر ۱۴۰۳
1. شاقول بودن تمامی والپستها
2. ریسمان بودن تمامی والپستها با خط دیوارچینی نقشهبردار یا پیمانکار دیوارچینی (یک رگه دیوار)
3. فواصل والپستهای منقطع بهصورت یکدست و منظم اجرا شده باشند. در محل اتصال دیوار به اعضای قائم سازه (ستون و دیوار برشی) میبایست به ازای هر متر ارتفاع طبقه توسط یک والپست منقطع به طول 40 سانتیمتر مهار گردد. بدین معنا که برای ارتفاع 3 متر در هر طبقه 3 عدد والپست برای مهار دیوار و جداسازی دیوار از ستون کفایت میکند.
4. تمامی والپستها منقطع حداقل توسط 3 پیچ و رولپلاک و واشر مهار شده باشد. (استفاده از تفنگهای میخکوب ممنوع میباشد.)
5. جوشکاری پایین وادارها به پلیت باید بهطور کامل در جان بهصورت مفصلی انجام شده باشد که خود پلیتها از قبل توسط حداقل 2 الی 4 رولبولت به کف بولت شوند یا از قبل بتنریزی لحاظ گردیده باشند.
6. اتصالات بالای وادارها بایست کشویی باشد و وادار بتواند در راستای خود بهصورت کشویی حرکت کند و از بالا جوش داده نشود. (مگر خالجوش جزئی جهت شاقول ماندن وادار)
8. در محل اتصال دیوار به زیر تیر میبایست توسط والپست منقطع سقفی 20 سانتیمتری به فواصل آکس تا آکس 75 سانتیمتر جداسازی انجام گردد. همچنین میتوان از والپست منقطع سقفی به طول 40 سانتیمتر با حداکثر فواصل 2.5 متر نیز استفاده کرد.
9. در دیوارهای با طول بیشتر از 4 متر باید از وادار میانی H جهت مهار خارجازصفحه دیوار و در دیوارهای با ارتفاع بیش از 3.5 متر باید با استفاده از کلاف افقی H استفاده نمود که وادارهای افقی بایست 2 الی 3 سانتیمتر کوتاهتر باشند و نباید به سازه بچسبند.
10. در محل تلاقی دیوارهای پیرامونی و دیوارهای داخلی به شکل T میبایست از یکدیگر جداسازی شوند که این امر توسط وادار انتهای و یا بست رادیکالی دوطرفه امکانپذیر است که بستهای رادیکالی بسیار مقرون بهصرفهتر هستند.
11. فاصله قائم میلگرد بستر از یکدیگر میبایست 40 سانتیمتر (2 رجدرمیان) و حداکثر 100 سانتیمتر (4 رجدرمیان) باشد.
12. میلههای جانبی میلگرد بستر، برای پیوستگی بیشتر جهت انتقال تنش از یک قسمت به قسمت دیگر بایست به طول 30 سانتیمتر یا 75 برابر قطر میلگرد بستر همپوشانی (اورلپ) شود.